Henry David Thoreau

English13 Magyar135 Română42
Și credința și experiența îmi spun unul și același lucru: să-mi mențin existența pe pământ nu e un lucru greu, ci o distracție, dacă trăim simplu și rațional.
Legea nu-i poate face pe oameni liberi: oamenii înșiși trebuie să facă legea liberă.
Pentru iubire nu este o altă plată în afara posibilității de a iubi și mai mult.
Dacă o persoană merge încrezător în direcția dorinței sale și tinde spre viața pe care și-a imaginat-o, succesul va veni la el în cea mai obișnuită clipă și în momentul cel mai neașteptat.
Dacă o persoană nu ține pasul cu tovarășii săi, e probabil din cauză că ascultă altă tobă. Dați-i voie să urmeze melodia pe care o aude.
Dacă ai construit castele de nisip, asta nu înseamnă că munca ta s-a pierdut în zadar: exact așa și trebuie să arate castelele adevărate. A mai rămas doar să pui sub ele un fundament.
Bunătatea este singurul veșmânt care nu se învechește niciodată.
Pentru noi e mai important să vorbim decât să fim auziți.
Capacitățile omului nu sunt nici până în ziua de azi cunoscute. Nu putem să tragem nicio concluzie în baza experienței anterioare, fiindcă omul a fost foarte puțin îndrăzneț.
În vremea noastră există profesori de filozofie, și nu filozofi.
Trebuie să ne temem de iubirea năvalnică la fel ca de ură. Când iubirea este trainică, ea este întotdeauna senină și liniștită.
Majoritatea obiectelor de lux și așa-numitul comfort al vieții nu ne sunt necesare, ba sunt chiar obstacole în evoluția omenirii.